O nama

Jedan drugi svijet je udruga stvorena 2001. godine inicijativom binacionalnih (francusko-hrvatskih) obitelji koje su željele održati i razvijati svoj odnos s Francuskom. S vremenom smo otvorili svoja vrata frankofonskim i hrvatskim obiteljima kod kojih francuski jezik zauzima posebno mjesto.

Glavni cilj programa naše „kuće kreativnog odgoja“ je omogućiti djeci koja žive izvan Francuske da otkriju, nauče, održe ili usavrše svoje znanje francuskog jezika, njegove kulture i povijesti.

Upoznavanje kulturalne baštine određenog jezika omogućava lakše učenje samog jezika i doprinosi  socijalnom, emocionalnom i intelektualnom razvoju djeteta.

Ova ustanova ima posebnu ulogu u pružanju fizičkog i društvenog prostora u kojem će se roditelji, djeca i nastavnici/suradnici udruge moći susresti i ojačati svoju kulturnu i jezičnu baštinu.

Kuća kreativnog odgoja mjesto je učenja francuskog jezika i frankofonske kulture, koje se razvija u skladu s potražnjom. Naime, uz inicijalni program FLAM (francuski kao materinski jezik), pokrenut je i program FLE (francuski kao strani jezik), kao i tečajevi konverzacije za studente i odrasle. Danas, pokrivamo sve uzraste i razine znanja jezika u obliku malih cjelina koje omogućuju personalizirano učenje u opuštenoj atmosferi.

enfants_spectacle_apropos